Bouwkundige informatie

Bouwkundige informatie van Staalo.nl

Bouwkundige informatie van Staalo.nl

Bouwkundige info STAALO

 Download hier de bouwkundige informatie in PDF

Inmeten en Monteren:

Het is van groot belang dat de uitsparing en afwerking volledig gereed zijn op het moment van de meting. Indien de inmeter bij een situatie aankomt die niet gereed is, kunnen er kosten in rekening worden gebracht aan de klant. De klant dient ervoor te zorgen dat de opening een solide constructie heeft, zodat de installatie zonder problemen kan verlopen. Als de constructie niet sterk genoeg is voor de installatie, kan Staalo niet verantwoordelijk worden gehouden voor eventuele kosten of schade die tijdens het installatieproces ontstaan. Het is dus van cruciaal belang om de voorbereiding zorgvuldig te voltooien om een soepele en probleemloze installatie te garanderen.

Taatsdeuren:

 1. **Positionering van de Deur**: De hartpositie van de deur moet minimaal 35 mm vanaf de voorkant of de hoek van de muur worden geplaatst.
 2. **Bevestiging van de Pivot (Bovenspeun)**: De bevestiging van de pivot, het bovendeel van de taatsdeur, kan worden gedaan op verschillende ondergronden, zoals beton, Gibo, kalkzandsteen, gasbeton, Ytongblokken, steen, latei, staal (behalve in het hart van een H-balk), gips + metalstud en gips + hechthout (of alleen hout).
 3. **Plinten bij Taatsdeuren**: Het is aan te raden om plinten pas te plaatsen nadat de taatsdeuren zijn geïnstalleerd. Dit komt doordat de draaicirkel van de deur plintvrij moet zijn, en de afstand vanaf het draaipunt tot de plint varieert afhankelijk van de positie van het scharnier.
 4. **Aansluiting bij Verschillende Vloeren**: Bij het plaatsen van taatsdeuren is het esthetisch het beste om de deur of zijlichten uit te lijnen op het hart van de deur/zijlicht, op een afstand van 35 mm vanaf de overgang tussen twee verschillende vloeren.
 5. **Plafond**: Als het plafond alleen bestaat uit gipsplaten, kan een taatsdeur niet worden geplaatst. In dit geval is hechthout of een 4x7 cm balk achter het plafond vereist voor stevige bevestiging.

 

Paumelledeuren:

Paumelledeuren zijn deuren met kozijn en scharnieren aan de zijkant. Voor de scharnierdeuren zijn de volgende punten belangrijk:

 1. **Positionering van de Deur**: Net als bij taatsdeuren moet de hartpositie van de deur minimaal 35 mm vanaf de voorkant of de hoek van de muur zijn.
 2. **Bevestiging van Kozijn/Zijlicht(en)**: Het kozijn of zijlicht(en) kunnen worden bevestigd aan verschillende ondergronden, zoals beton, Gibo, kalkzandsteen, gasbeton, Ytongblokken, steen, latei, staal (niet in het hart van een H-balk), gips + metalstud en gips + hechthout (of alleen hout). In sommige gevallen kan een gipsplafond worden gecombineerd met deze materialen als zijwanden.
 3. **Plinten bij Paumelledeuren**: Plinten kunnen tegen het kozijn of zijlicht(en) worden geplaatst. Als ze al bestaan of zijn gemonteerd, kunnen monteurs ze aanpassen aan de positie van het kozijn/zijlicht.
 4. **Kitten**: Bij muren met spachtelputz of granol is het niet mogelijk om af te werken met kit.

Schuifdeuren:

Schuifdeuren hebben hun eigen specificaties:

 1. **Softclose Gewicht en Deurbreedte**: Het maximale gewicht voor softclose is 80 kg. De minimale deurbreedte is 750 mm voor een deur met tweezijdige softclose en 530 mm voor een deur met eenzijdige softclose.
 2. **Positionering van de Rail/Zijlichten**: Net als bij andere deuren moet de hartpositie van de rail of zijlichten minimaal 35 mm vanaf de voorkant of de hoek van de muur zijn om problemen met muren en hoekspeerwanden te voorkomen.
 3. **Bevestiging van Rail in de Dag/Plafond**: De rail kan worden bevestigd aan verschillende materialen, waaronder beton, Gibo, kalkzandsteen, gasbeton, Ytongblokken, steen, latei, staal (niet in het hart of open zijde van een H-balk) en gips + hechthout (of alleen hout).
 4. **Plinten**: Bij schuifdeuren moeten de muuraansluitingen plintvrij blijven. Als dat niet mogelijk is, kunnen muurkokers en sluitwangen worden gebruikt, hoewel het mooiste resultaat wordt behaald zonder plinten.

 

Ensuite Deuren:

Ensuite deuren zijn specifiek voor kamers met een ensuite-indeling (tussen 2 muren):

 1. **Muurvoorbereiding**: De eerste muur moet worden gebouwd en gestuct om de exacte dagmaat en stoppers mogelijk te maken.
 2. **Railmontage**: Er moet een rail worden gemonteerd, en er kan een 3 cm wegneembare lat in de tweede muur worden geplaatst voor ondersteuning.

Trapleuningen:

Bij het monteren van trapleuningen is het belangrijk om te weten dat oude bevestigingspunten vaak niet hergebruikt kunnen worden. Daarom moet de muur gestuukt worden voordat de montage van de trapleuningen plaatsvindt. Dit zorgt voor een stevige en veilige bevestiging.

 

Heeft u na het lezen van het bovenstaande nog vragen omtrent montage, voorbereiding, afwerking, installatie mogelijkheden of een andere vraag? Neem dan contact met ons op!

0342 221 144

Info@staalo.eu

Vriendelijke groet, Team STAALO